Relingi, kiedys na poczatku byly opisywane. Jak zdejmie sie podsufitke, to tam widac, w ktrych miejscach ma sie to przykrecic i przebic(przewiercic) Ta listwa chyba moze zostac.
Zacinajaca się szyba w drzwiach kierowcy
Zwiń
X
-
Zacinajaca się szyba w drzwiach kierowcy
Mam problem z elektryczną szybą w drzwiach kierowcy.
Jak ją otworzę to podczas zamykania w około 2/3 wysokości coś delikatnie puka i nieraz szyba zjeżdża spowrotem w dół. Poza tym jak ja otworzę to strasznie brzęczy podczas zamykania i jazdy podziurach (jak w starym polonezie).
Moze ktoś zna lekarstwo na uleczenie mojej szyby. Bywa to denerwujace i wkurzajace jak trzeba po 2 - 3 razy zamykać szybę a ona sie ciągle otwiera.
Prosze o pomoc.
Pozdr All
-
-
96% że to je to.Zamieszczone przez Jackalsprawdz plastiki, ktore mocuja szybe do prowadnicy... prawdopodobnie sa popekane
miałem tak w mkIV (problem wystąpił przy przebiegu 270kkm):
- w prawych drzwiach powodem były popękane uchwyty szyby
- w lewych wytarte rolki prowadzące linkę
problem rozwiązałem kupując na giełdzie w Poznaniu "komplet naprawczy podnośnika szyby" za 100pln.
poza "drugim obiegiem" poszczególne elementy podnośnika szyby są niedostępne, w ASO tylko kompletny - ceny nie podaję bo forum czytają zapewne osoby o słabym sercu
5,5l/100
Komentarz
-
-
rzeczywiście nie tak znowu źle, ale zawsze to kilkadziesiąt litrów paliwaZamieszczone przez Jackalostatnio kupowalem jeden mechanizm do podnoszenia szyb bez silniczka, teraz juz musze drugi... koszt takiej zabawy to 240 pln w ASO wiec nie jest najgorzej.
komplet newralgicznych "plastików" z giełdy był na obie strony więc po 5 dych na drzwi
a w ASO vw chcieli 650pln za jeden podnośnik (w 2003 roku)5,5l/100
Komentarz
-
-
nie do wszystkich octavii, do tych z przed faceliftu trzeba kupic cale podnosniki bez silniczka, bo jest troszke inna konstrukcja plastikow i te komplety naprawcze nie pasuja do nich.Zamieszczone przez MaicroftAle plastiki nowe mozna na Allegro kupic za 99zl tylko nie wiem jak z jakoscia tego :|bylo: Octa I Combi TDI+MTKATOWICE
Jest: 170/365@204/430... cos tam jezdzi :twisted:
Perfect service by DobryGrzesWawa
Komentarz
-
-
u m,nie było identycznie...szyba sie przycinąław 2/3, wracąła, brzeczała i wogule........uszkodził sie ten plastik trzymajacy szybę do szyny.....problem rozwiązałem kupując za 5 gr tyrtyrkie( które jak wiadomo wszem i wobec są pdstawą profi tuningu w naszym karaju :szeroki_usmiech) ...która nastepnie przymocowałem tenże plastik do uchwytu w szynie......zrobiłem juz prawie 10 tys na tym patencie i cały czas działa a szyba zamyka sie jak nowa. :lol:
Komentarz
-
-
Co to jest "tyrtyrka" ?Zamieszczone przez EŁproblem rozwiązałem kupując za 5 gr tyrtyrkie( które jak wiadomo wszem i wobec są pdstawą profi tuningu w naszym karaju :szeroki_usmiech) ...która nastepnie przymocowałem tenże plastik do uchwytu w szynie......zrobiłem juz prawie 10 tys na tym patencie i cały czas działa a szyba zamyka sie jak nowa. :lol:Octavia Kombi ASV 114KM 256Nm @ 148KM 330Nm by ALI - polecam tego tunera...
Komentarz
-
-
Miałem podobnie - w ASO (ostatni dzień GW) powiedzieli że drżenie wynikało z luźnych śrub mocujących silniczek w drzwiachMam problem z elektryczną szybą w drzwiach kierowcy.
Jak ją otworzę to podczas zamykania w około 2/3 wysokości coś delikatnie puka i nieraz szyba zjeżdża spowrotem w dół. Poza tym jak ja otworzę to strasznie brzęczy podczas zamykania i jazdy podziurach (jak w starym polonezie).
Po jakimś czasie (i po gwarancji) czasem mam tak samo w sensie samego drżenia
Komentarz
-
Komentarz